STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Ærlig cheftræner: Vi er vores egen største fjende

Claus Dalgaard-Hansen erkender, at det vestjyske mandskab kæmper for at finde melodien rent spillemæssigt i øjeblikket.

Af Nicklas Thygesen

Fire point er på under en uge blevet tilføjet pointhøsten for Claus Dalgaard-Hansens vestjyske mandskab.

Men selvom pointene atter er begyndt at tikke ind igen hos de grønblusede efter en downperiode, så har spillet - siden kvartfinale-sejren mod Skanderborg - været skræntende, indrømmer cheftræneren.

- Vi er i en situation lige nu, hvor det er åbenlyst for alle, at vores spil ikke flyder, som vi ønsker. Derfor er det endnu vigtigere, at vi på en svær udebane mod Skanderborg hiver begge point hjem på ren fight og vilje.

- Det er fuldstændigt afgørende for holdets mentalitet og tro på tingene, at vi kan hente sejre hjem - selvom spillet halter. Der bliver ikke uddelt nogen skønhedsmedaljer på det spil, som vi leverede i går eller mod Mors-Thy - men vi har sat fire ualmindelige vigtige point ind på kontoen, siger cheftræneren.

Brystet skal skydes frem
Fighten og viljen til at kæmpe for den grønne trøje var absolut til stede tirsdag aften i Fælleden, men den spillemæssige situation skal vendes ved at se indad, skyde brystet frem og hjælpe hinanden, siger cheftræneren.

- Lige nu føler jeg, og måske med et klimaks i første halvleg, at vi er vores egen største fjende. Nu skal vi arbejde videre – sammen. Det er vigtigt, at man åbner op og skyder brystet frem. At man tør at se hinanden i øjnene. Et eller andet stedet drejer det sig om, at man tør at spørge om hjælp fra ens holdkammerater.

- Vi skal erkende som individer og hold, at tingene ikke flyder, men vi beder om hjælp, og giver hinanden hjælp. Vi er i den samme båd og situation, men den eneste måde vi kan kæmpe os ud af det, er ved at rykke sammen – hjælpe hinanden, støtte hinanden og kunne mærke hinanden. På den måde kan vi arbejde os ud af en spillemæssig krise – heldigvis – og det er det vigtigste, at det ikke er en pointkrise, siger Claus Dalgaard-Hansen og afrunder:

- Derfor er det i denne periode min fornemmeste opgave at støtte og hjælpe spillernes tro på egne og hinandens evner ved at lytte til dem, involvere dem og bringe dem i situationer på og udenfor banen, hvor de kan høste gode oplevelser. På den måde kan vi komme tilbage i en bedre spillemæssig rytme og fordelen er, at vi flere gange i denne sæson har vist et meget højt topniveau, siger han. 
 

NYHEDER