STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Velkendt ansigt tilbage på trænerbænken: Har glædet mig enormt

Af Nicklas Thygesen

Henrik Kronborg er tilbage i trænersædet i det vestjyske.

I tre år dannede han en succesfuld og medaljeindbringende trænerduo med Ole Nørgaard i Skjern Håndbold.

Blandt meritterne var et dansk mesterskab, pokalguld og en Super Cup-titel, mens Kronborg og Nørgaards drenge tilbage i 2018 på sensationel vis kvalificerede sig til Champions League-kvartfinalerne efter en samlet sejr over det ungarske storhold, Veszprem.

Nu er Kronborg tilbage - dog uden Nørgaard ved sin side - og i en ny rolle som cheftræner.

- Først og fremmest har jeg glædet mig helt enormt siden kontrakten blev underskrevet for over otte måneder siden. Ventetiden har været lang, og derfor er jeg virkelig glad for, at vi endelig har taget hul på det hele igen. 

- Vi går en sæson i møde med en del flere kampe end forrige år, hvilket skyldes de flotte resultater, som holdet og trænerteamet leverede - og som heldigvis betød, at vi er direkte kvalificeret til gruppespillet i European League. Det er en stor præstation, og noget som jeg, Kasper og hele truppen ser utrolig meget frem til.

- Men det betyder samtidig også, at der kommer ekstra belastning på spillerne, som vi skal formå at håndtere og dossere efter, siger Kronborg. 

De grønblusede tog hul på opstarten i mandags, og har siden i tirsdags været stationeret i Lalandia, hvor det fysiske aspekt har været i fokus med adskillige styrkesessions og løbetests. 

I løbet af de næste fire uger venter fem træningskampe, som ifølge Kronborg skal bruges grundigt til at bygge videre på det i forvejen stærke koncept.

- Udskiftningen af spillertruppen har ikke været så massiv i år, og derfor er der rigtig mange gengangere, som har fået oparbejdet et stærkt koncept i begge ender af banen. Det skal vi bygge videre på, samtidig med at Simen og Sveinn skal køres i stilling. Vi har en rigtig god base i vores 6:0-forsvar, som gør, at vi godt tør bruge de mange træningskampe til at indarbejde et alternativt forsvar. 

- Vi skal kunne give pause til Bergholt og Buric, og så længe Sveinn endnu ikke er helt kampklar, så er det nødvendigt med flere nuancer defensivt. Med den forventede øgede belastning grundet gruppespillet, så skal flere spillere også vænne sig til at spille flere minutter end de gjorde sidste år, for vi får behov for at have flere folk i gang, siger den nye Skjern-cheftræner. 

Første gang Henrik Kronborg og Kasper Søndergaard står i spidsen sammen for de grønne er den 7. august, hvor Ribe-Esbjerg venter i den første træningskamp i Oksbøl.