STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Cheftræner ser frem mod ny sæson

Af Kristian Bro 

Claus Dalgaard-Hansen har netop taget hul på sin anden sæsonopstart som cheftræner i Skjern Håndbold. Læs cheftrænerens tanker om et magttomrum som skal udfyldes, nye takter i forsvaret og forventninger til den kommende sæson.

Cheftræner Claus Dalgaard-Hansen kigger spejdende udover sit mandskab, som er i fuld gang med at blive tæsket igennem i et af dagens to træningspas. Det giver ham tid til at sætte ord på den kommende sæson.

Store profiler har forladt Skjern Håndbold i den forgangne sæson. Derfor er der et naturligt tomrum, som skal udfyldes, mener cheftræneren.

- Jeg synes ikke, at det er et helt nyt fundament, som skal bygges op, men det er klart, at der kommer et magttomrum, som skal udfyldes. Jeg kunne godt tænke mig, at det blev fyldt ud af nogle flere.

- Jesper Konradsson er blevet ny anfører. Derfor ligger der et stort ansvar på ham, men han skal ikke fylde det hele selv. Flere skal tage ansvar og fylde noget mere, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Nye takter i forsvaret
Skjern Håndbold har vinket farvel til centrale folk i midterforsvaret. I stedet for at se problemer, ser Claus Dalgaard-Hansen og Skjern-teamet muligheder i den nye trup.

- Forsvaret er helt klart et fokuspunkt for os i den kommende periode. Vi har fået to nye stregspillere ind, som begge kan dække 3’er. Ligeledes dækker Jonathan Würtz også godt op på positionen, og er tiltænkt en central rolle i forsvaret, siger cheftræneren.

Tilføjelsen af Lasse Uth giver også vestjyderne mulighed for at dække alternativt op i forsvaret. Venstrefløjen er specialist i at dække offensivt i forsvaret, hvilket hans tidligere klub, Ribe-Esbjerg, gjorde sig meget nytte af.

- Vi vil være vanskeligere at spille imod. Vi skal tage noget mere initiativ, være aggressive og tvinge modstanderen til at reagere på det, vi laver.

- Indkøbet af Lasse Uth har gjort, at vi skal kunne dække noget mere 5:1. Vi har derfor ikke behov for det antal af 3’er, som man normalvis plejer at have. Vi skal dække noget mere 5:1, men det er fuldstændig afgørende, at vi også får arbejdet grundigt på vores midterforsvar i vores 6:0-forsvar, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Forventninger til sæsonen 
Til trods for et par sæsoner med svingende resultater, er målsætningen uændret i Skjern Håndbold – vestjyderne vil være med, hvor det er sjovt. De samme ambitioner deler Claus Dalgaard-Hansen, og fortæller, at nøglen til succes blandt andet ligger i effektiv træning og undgå skader.  

- Vi har forudsætningerne for at spille med om medaljer. De forudsætninger ligger i, at vi skal spille DM-semifinaler og komme i Final4. Ligeledes er det vigtigt for klubbens identitet, at vi igen kvalificerer os til europæisk håndbold.

NYHEDER