Mandfolkepræstation i Aarhus

Af Nicklas Thygesen

Skadeslisten blev længere, men pointkontoen blev forøget.

Henrik Kronborg og Kasper Søndergaards drenge leverede en voldsomt flot indsats, da vestjyderne fredag aften besejrede Skanderborg-Aarhus på udebane.

En helstøbt holdindsats i en nærmest absurd skadesforestilling, hvor Senjamin Buric udgik efter få minutter med en skade, Mikkel Lang fik ligeledes knubs undervejs, mens Sveinn Johansson fik comeback efter 11 måneders skadespause - og sluttede opgøret bag bænken med et blåt kort til følge. Et blåt kort der siden hen er blevet trukket tilbage af dommerparret.

Hvis ikke fysisk træner Hans Jensen, holdleder Jørgen Jørgensen og trænerduoen Kronborg og Søndergaard havde været der, så var de mange opstillede stole på bænken nærmest kun til pynt.

12 Skjern-folk på holdkortet blev undervejs reduceret til 10 - men det gjorde kun de to point til en endnu større og vildere præstation.

Christoffer Bonde startede forrygende i målet. Eivind Tangen åbnede op fra distancen som tilfældet var i tirsdags, mens Alfred Jönsson og Jakob Rasmussen på skift forsøgte at bryde gennem Skanderborg-defensiv. Specielt i anden halvleg med stor succes.

Comebacket til Sveinn Jóhannsson er en historie for sig selv. 11 måneder på sidelinjen - til at blive kastet ind i en topkamp med 45 minutter i benene ved siden af anfører-Bergholt i midterforsvaret. En toppræstation i begge ender af banen på svære betingelser. Læs mere fra Skjern-debutanten senere på skjernhaandbold.dk.

Vi springer til slutfasen, hvor indskiftede Robin Haug fik en hovedrolle. Tre vitale redninger i de sidste ti minutter leverede nordmanden, mens Alfred Jönsson, Jakob Rasmussen, Eivind Tangen, Mikkel Lang og Sveinn Jóhannsson var effektive i modsatte ende.

Førstnævnte Jönsson var specielt afgørende. Først med en generobring i forsvaret på en noget uvant position på fløjen - i undertal - tre minutter før tid ved stillingen 28-26 til Skjern - for dernæst 31 sekunder senere udbygge føringen og trække en udvisning.

To sekvenser der ganske enkelt afgjorde fredagens kamp i Aarhus, som slutningvist endte med målbytteri til slutresultatet 30-28 til Skjern.

En sejr til historiebøgerne. Skjern vandt med 10 mand, og er nu på en delt 3. plads i HTH Herreligaen med 12 point efter 9 kampe.