STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Mest vilje og mindst pres

Skjern, med anfører Thomas Klitgaard i spidsen, lod sig i går hylde som pokalmestre 2015/2016.

Klubkammeraterne Klitgaard og Mikkelsen var enige om, at viljen og fokus var afgørende for Skjerns pokaltriumf.

Af Lone Jørgensen

Efter en lang vinterpause var weekendens kampe de første af betydning for Skjern-holdet, der udover en træningskamp i januar ikke har spillet kamp siden d. 23. december 2016. Dengang blev det til et overraskende nederlag mod Randers HH.

- Siden den kamp har vi været lidt spredt, da nogle har været af sted med landsholdet, og vi vidste ikke helt, hvor vi stod rent spillemæssigt. Men inden weekenden gav vi hinanden håndslag på, at vi ville være fuldt fokuserede på at knokle og smadre igennem, og det var åbenbart nok. Det var to kampe, hvor vi virkelig ramte topniveau, og det hele klappede bare i stort set 120 minutter, sagde Lasse Mikkelsen om succesen.

Vi spillede megagodt
Også Thomas Klitgaard var overbevist om, at det hårde arbejde, og ikke mindst viljen, havde stor betydning for, at pokalguldet havnede i vestjyske hænder.

- Vi ville bare det her. Vi ville simpelthen gøre alt for at vinde. Vi spillede disciplineret i angrebet, forsvaret var godt, og så havde vi en målmand, der tog et pænt antal bolde, men det var os alle sammen, for vi var så fokuserede, fordi vi bare ville det her. Det var tydeligt. Vi spillede megagodt, sagde Thomas Klitgaard.

Da Skjern i lørdags mødte ligaens tophold fra Aalborg på nordjydernes hjemmebane, var de rødblusede udråbt som favoritter. Igen i går var det modstanderne - danmarksmestrene fra BSV - der havde favoritværdigheden, og dette var heller ikke helt uden betydning for Skjern.

- Det gjorde os måske bedre, at vi fik det pres væk, sagde Mikkelsen.

Sidste sæson for Klitgaard
Med pokaltitlen er Skjern sikret deltagelse i både EHF Cup og Super Cup i den kommende sæson. En sæson, der for første gang i mange år bliver uden Thomas Klitgaard på holdkortet for Skjern.

Når sæsonen 2016/2017 rinder ud, er det nemlig slut med at snøre håndboldskoene for den erfarne Skjern-anfører, der herefter stopper sin lange håndboldkarriere. Derfor var Skjern-anføreren taknemlig for, at endnu en titel kom i hus netop nu.

- Det var fantastisk. Det var dejligt at få lov til at prøve at løfte trofæet som anfører, og nu satser vi på, at vi kan få lov til at komme øverst på podiet en gang mere i den her sæson, sluttede den 39-årige stregspiller.

NYHEDER