STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Norsk stjernespiller stopper karrieren et år før tid

Anføreren for Skjern Håndbold og det norske landshold, Bjarte Myrhol, har truffet sit livs sværeste beslutning.

38-årige Bjarte Myrhol har i en årrække været blandt verdens absolut bedste stregspillere, men efter denne sæson er det slut.

Den norske landsholdsstjerne har efter mange overvejelser besluttet at indstille karrieren til sommer – et år før kontraktens udløb med Skjern.

-  Det har været en meget lang og grundig proces. Jeg har vendt alle mulige scenarier – både for og imod. I en længere periode skrev jeg dagbog, som desværre ikke var god læsning i forhold til smerter, søvn og medicin. Håndbolden har betydet alt for mig, men jeg er nødt til at passe bedre på min krop, end det jeg gør lige nu – og dagbogen blev tungen på vægtskålen, siger Bjarte Myrhol.

-  Der går desværre ikke en dag uden smerter, og jeg har i en længere periode sovet dårligt. At spille håndbold på topplan med smerter er okay i en kort periode, men når det strækker sig over så lang tid, så bliver det både demotiverende og hårdt – både fysisk og mentalt. I den forbindelse vil jeg gerne rette en kæmpe stor tak til vores sundhedsstab. De har arbejdet utrolig professionelt og gjort alt for at få mig tilbage, siger Myrhol.

Den endegyldige beslutning om karrierestoppet blev truffet i starten af marts, fortæller den mangeårige landsholdsstjerne.

-  De første tanker om et karrierestop kom, da jeg blev skadet i skulderen i efteråret, og efterfølgende skulle igennem operation og hård genoptræning. Jeg havde trænet enormt godt frem mod denne sæson, så det føltes uretfærdig at blive sat ud af spil på den måde. Efter mange overvejelser og samtaler med min kone traf vi beslutningen om karrierestoppet i starten af marts, siger anføreren.

-  Mit drømmescenarie er at slutte af med pokaler med Skjern og OL-guld med Norge – forhåbentlig med en masse tilskuere på lægterne. Men uanset hvordan det går, vil jeg tænke tilbage på årene i Skjern Håndbold, som nogle af de mest fantastiske i mit lange håndboldliv, siger Bjarte Myrhol, der er i gang med sin sjette sæson i den grønne trøje.

Bestyrelsesformand i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, udtaler:

- Der er ingen, der på nogen måde kan erstatte Bjarte Myrhol. Han er et forbillede, en eksemplarisk anfører og en leder, der både på og udenfor banen har skabt kolossal værdi for Skjern Håndbold. Han har sat et uvurderligt aftryk i klubben, og gør det fortsat selvom smerterne er store. Det er en trist dag for sporten, for til sommer mister vi en kæmpe ambassadør, en fantastisk håndboldspiller og en personlighed udover det sædvanlige, siger Carsten Thygesen.

Familien Myrhol vender i løbet af 2022 tilbage til Norge efter 15 år i udlandet.

NYHEDER