STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Tilbagevendte Vium: Mærkelig følelse at få "debut" igen

Af Nicklas Thygesen

Efter ti år i Frankrig med ophold i Ivry og Chartres var den grønne Skjern-trøje tilbage over hovedet på Morten Vium tirsdag aften.

Udfaldet blev to scoringer og et nederlag på 35-28 til nordjyderne, men trods resultatet var hjemvendte Vium tilfreds med præstationen.  

- Jeg synes langt hen af vejen, at det var en udmærket præstation. Der er selvfølgelig lang vej endnu, men taget i betragtning af, at det var vores første kamp sammen med seks nye på holdet, så kom vi godt fra det. Når det er sagt, så lukker vi 35 mål ind, så der er ingen tvivl om, at vi manglede hårdhed i vores defensiv. Når vi får tre kampe i benene i træningskampene i Tyskland, så er jeg overbevist om, at man kan se store forbedringer stille og roligt, siger Morten Vium.

Skjern-fløjen viste coolness på sin allerførste afslutning i sin comeback-kamp for vestjyderne med en skruebold på straffekast forbi Niklas Landin. 

- Det var fedt og underligt at få sin “debut” igen. Det er ikke fordi, at jeg er ung mere, men da jeg tog den grønne trøje på igen over hovedet, så kom der helt naturligt kriller i maven - også selvom det kun var en testkamp. Det var et specielt øjeblik, og jeg er glad for, at vi kom nogenlunde fra det, siger Vium.

Vium og Skjern-truppen rejser i morgen til Tyskland, hvor der venter tre yderligere træningskampe startende mod Hannover-Burgdurf på fredag. De øvrige to modstandere er ukendte, og afhænger af resultatet i det første opgør.

- Man kan altid være mestre i træningskampene, og så halte lidt, når det endelig gælder. Der går jeg hellere med det modsatte udfald. Alle skal lige i gang, og vi kommer til at afprøve en masse forskellige formationer, så man skal mere se på processen i det. Jeg er optimistisk omkring det hele, siger Skjerns nye nummer 6.