STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Modstandere

Med efterårets resultater og placering som nr. 2 i gruppe D er Skjern Håndbold klar til hovedrunden, som spilles foråret 2024.

Modstanderne i hovedrunden er som flg.:

IK Sävehof, Sverige
RK Gorenje Velenje, Slovakiet
RK Nexe, Kroatien

Spilledatoer

EHF Eurohandball League - gruppespillet

 

-----

 

 

Skjern Håndbold er kvalificeret direkte til gruppespillet, og ved lodtrækningen i juli måned kom Skjern Håndbold i gruppe D, hvor modstanderne hedder:

MSK Povazska Bystrica (SLK)
ABC de Braga (POR)
RK Nexe (CRO)

Der er alle traditionsrige europæiske klubber med spændende spillere, som nu venter. Der spilles 6 kampe før jul, og de 4 bedst placerede hold går videre til hovedrunden efter jul. Point fra gruppespillet tages med videre i hovedrunden. 

I hovedrunden går de fire vindere i hver pulje direkte videre til 1/4-finalerne. Nr. 2 og 3 i hovedrunden spiller playoff kampe, hvor vinderne går videre til 1/4-finalerne. Vinderne fra 1/4 finalerne går til Final4.

Se grupperne i EHF European League her

Se spilledatoerne her

Live streaming af EHF kampene - læs med her

 

Rasmus Boysen - kort om vores modstandere:

 

RK NEXE:

Kroatiske RK Nexe går under navnet ”den evige 2’er” i Kroatien, hvor de endnu ikke har formået at vælte storholdet RK Zagreb, der har vundet samtlige kroatiske mesterskaber gennem tiderne, af pinden. Kroaterne har stolte traditioner internationalt, med EHF European League Final4-deltagelsen i 2021/22 som et højdepunkt. Navnet på klubben RK Nexe, som kommer fra den kroatiske by Nasice, kommer fra deres hovedsponsor, NEXE, hvis ejer, Ivan Ergović, kommer fra Nasice. Klubben har ved flere lejligheder været en ond ånd for danske hold. Intet dansk hold har endnu – efter 4 forsøg - formået at vinde på kroaternes berygtede hjemmebane. I sidste års gruppespil mødtes Skjern Håndbold og RK Nexe ligeledes. Her blev det til to 1-målsnederlag efter to intense kampe, som begge blev afgjort i de sidste sekunder. Til denne sæson har de ambitiøse kroatere endnu en gang oprustet – og har blandt andre rekrutteret to tidligere Champions League-vindere, slovenske Marko Bezjak og kroatiske Manuel Strlek.

 

MŠK Považská Bystrica:

For første gang siden 2006 hedder de slovakiske mestre ikke Tatran Presov, men MŠK Považská Bystrica. I en dramatisk finaleserie i 5 kampe trak Bystrica til sidst, overraskende for mange, det længste strå – og vandt det slovakiske mesterskab for 4. gang. Derved deltager den slovakiske klub, der hovedsageligt består af slovakiske spillere, i europæisk håndbold for 14. gang i denne sæson. 2 gange tidligere har de optrådt i gruppespillet i EHF Champions League, mens det er første gang, de når gruppespillet i den næstbedste europæiske turnering, EHF European League. Ligesom det er første gang nogensinde, at Skjern Håndbold møder et slovakisk hold, er det også første gang, at MŠK Považská Bystrica skal krydse klinger mod en dansk modstander.

 

ABC de Braga / Uminho:

Den portugisiske traditionsklub måtte ud i to tætte kvalifikationsopgør mod slovenske RK Trimo Trebnje, inden pladsen i EHF European League gruppespillet blev sikret. Portugiserne, der har vundet hele 13 hjemlige mesterskaber, har et stort navn i europæisk håndbold. Braga spillede sig hele vejen i finalen i den første udgave af EHF Champions League i 1993/94-sæsonen – og har derudover blandt andet, ligesom Skjern Håndbold, vundet EHF Challenge Cup. Siden trekløveret SL Benfica, FC Porto og Sporting CP for alvor begyndte at satse på håndboldsporten, har Braga dog haft svært ved at følge med – og kæmper nu for de sekundære placeringer i Portugal. Holdet er bygget op af portugisiske spillere krydret med flere dygtige brasilianere. Holdets største stjerne er med afstand 45-årige Humberto Gomes, som har repræsenteret Portugal ved flere slutrunder – og ved VM i 2021 havde bedste redningsprocent ved slutrunden.

 

Alle sider opdateres løbende