STOLT HOVEDSPONSOR SIDEN 1992

Gustavsson: Tidligere Skjern-islændinge anbefalede mig klubskiftet

Skjerns nye målmandsduo. 21-årige Emil Nielsen og 33-årige Björgvin Gustavsson. 

Vestjydernes nye målmand, Björgvin Gustavsson, fortæller herunder om klubskiftet til Skjern, som tidligere spillere i den grønne trøje anbefalede kraftigt.

Af Nicklas Thygesen

En bundrutineret islænding med 193 landskampe på bagen får i aften uofficiel debut i den grønne trøje.

Efter otte år i den tyske Bundesliga for blandt andet SC Magdeburg – afbrudt af et schweizisk ophold i mesterklubben Kadetten Schauffhausen – er Björgvin Gustavsson klar til at danne målmandsduo med Emil Nielsen.

Et klubskifte, som Gustavsson fik anbefalet på det kraftigste af velkendte ansigter i det vestjyske.

- Jeg snakkede med Aron Kristjánsson, Jón Jóhansson og Vignir Svavarsson (tre tidligere Skjern-spillere red.), som alle talte meget positivt om klubben. Selvom Vignir er i en position lige nu hos ærkerivalerne, hvor man ikke må tale godt om Skjern, så var han nødt til det, og det fangede mig, siger Björgvin Gustavsson.

- Jeg havde tilbud fra syv-otte andre klubber, men da Skjern tog kontakt, spurgte de, om jeg og min familie var interesseret i at flytte hertil – og ikke kun mig som spiller. Det har jeg ikke oplevet før, og det tror jeg siger meget om, hvad klubben også står for, fortæller den islandske landsholdsmålmand.

To vidt forskellige typer
Det er ikke kun dåbsattesten, fædrelandet og det lange, lyse hår med det sorte pandebånd, som adskiller vestjydernes målmandspar til den kommende sæson.

Stilen og måden at agere på i målet er ligeledes vidt forskellig, siger Emil Nielsen.

- Björgvin er sindssygt dygtig og kommer frem for alt med en masse international erfaring. Men vi bliver også et målmandspar, som kommer til at supplere hinanden rigtig godt.

- Han er mere aggressiv og sprælsk i sin måde at stå på. Selvom han allerede har lært og vejledt mig meget, skal I ikke forvente at se mig blive mere vild og med pandebånd rundt om hovedet, lyder det jokende fra Emil Nielsen.

Selvom aldersforskellen lyder på 12 år, så er den garvede islænding ikke bleg for at tage ved lære af 21-årige Emil Nielsen.

- Emil er allerede utrolig dygtig til at læse skytterne og positionere sig rigtigt i målet. Jeg sigter efter at have syv-otte år tilbage af min håndboldkarriere, så hvis ikke jeg bliver ved med at tage ved lære, så kan jeg lige så godt stoppe nu – og jeg kan lære en masse af Emil, siger Gustavsson.

De to Skjern-keepere skal danne par for første gang sammen, når vestjyderne i eftermiddag møder Århus Håndbold kl.16.00.

Opgøret spilles i Lalandia Billunds Hal – der er gratis éntre.

NYHEDER